Restauratie van papier en perkament

VOF Papierrestaurator is gespecialiseerd in het restaureren en conserveren van kunst op papier en perkament. Voorbeelden daarvan zijn prenten, tekeningen, pastels, aquarellen, gouache, waaiers, diorama’s, olieverf op papier, globes en behang. De restauratie kan nodig zijn als gevolg van ouderdom of calamiteiten als brand- of waterschade.

De diversiteit in de objecten waaraan wij werken is groot: het gaat zowel om antieke stukken als om moderne kunst; het gaat om kleine en grote objecten; en het gaat zowel om complete collecties van vermaarde musea, opdrachten van kunsthandelaren als om een individueel object van een particulier. We werken aan die objecten in ons eigen atelier en desgewenst op locatie.

Naast die restauratie geven we ook advies. Daarbij kan het gaan om berging, de optimale wijze van inlijsten, het behoud van objecten of klimatologisch advies. Ten slotte rapporteren we desgevraagd ook over de conditie van objecten voor tentoonstellingen of transport.

Hoog opleidingsniveau

Restaureren is specialistenwerk. De restauratoren van VOF Papierrestaurator zijn allen op HBO-niveau opgeleid in het restauratievak. Kennis en begrip van alle voor papier vereiste restauratietechnieken is voor hen dan ook niet meer dan een vanzelfsprekendheid. In de loop der jaren hebben ze die kennis uitgebreid met nieuwe inzichten en technieken.

Het team van VOF papierrestaurator bestaat uit:
Nico Lingbeek: Voltooide in 1989 de HBO opleiding Boek en Papier restauratie bij de Opleiding Restauratoren in Amsterdam.
Marike Nassy: Voltooide in 1999 de HBO opleiding Boek en Papier restauratie bij het ICN in Amsterdam.
Sophie van de Water: Voltooide in 2007 de HBO opleiding Boek en Papier restauratie bij het ICN in Amsterdam.
Linde Akkerman: Behaalde in 2015 haar Bachelor of Arts in de Conservatie-Restauratie Visuele Media en Papier aan de Universiteit Antwerpen.

Samen staan zij garant voor tientallen jaren ervaring en continuïteit in de dienstverlening aan opdrachtgevers. Doordat ze goed op elkaar zijn ingespeeld en alle werkzaamheden nauwgezet vastleggen zijn ze uitwisselbaar bij het werken aan objecten.